„Херцегновски модни кутак“ поклања матуранткињама свечане хаљине

Ближе се матурске вечери када за свечане тоалете, обућу, шминку, фризуру, превоз и саму прославу треба издвојити позамашне суме новца, што је озбиљан ударац на кућни буџет.

У времену када многи родитељи за најузбудљивији дан своје дјеце морају да издвоје цијелу плату, ако не и више, хвале је вриједан гест херцегновске НВО “Зрак сунца”, која матуранткињама нуди на поклон свечане хаљине креиране у њиховој радионици.

Поред учења нових знања и вјештина, предсједница Љиљана Крстић, истиче да је додатна вриједност „Херцегновског модног кутка“ хуманитарни аспект ове радионице. 

-Наше удружење већ четири године има радионицу „Херцегновски модни кутак“ у којој израђујемо и дорађујемо матурске и свечане хаљине, а на овај начин настојимо да будемо корисни чланови нашег  друштва. Модни кутак је иновативна радионица, не само у Херцег Новом, него и у цијелој Црној Гори, јер ниједна НВО се не бави тиме. Покренут је у жељи да наше дјевојке са инвалидитетом научимо вјештинама, углавном својственим женској популацији, које им сутра могу користити и можда бити неко њихово занимање којим би се могли бавити у животу, наравно сходно њиховим могућностима. То је био један од разлога покретања „Херцегновског модног кутка“, а даље смо жељели да обрадујемо за матурско вече, за тај важни датум у животу, оне који који то себи не могу да приуште, јер данас је све више таквих породица које тако неке лијепе ствари не могу да приуште јер немају финансијске могућности. Ми смо тај проблем препознали и одлучили да поклонимо дио тих хаљина, а ако треба и све.

Хаљинама из своје колекције наградиће најбоље ученице свих основних и средње школе из нашег града, дјевојке из социјално угрожених породица и из Дјечјег дома „Младост“. Крстић истиче да би вољели да поклоне све хаљине, и да заинтересоване матуранткиње могу доћи у просторије НВО „Зрак сунца“ и  изабрати ону која им се допада и која им одговара.

-У пројекту постоји активност „Ако немаш хаљину – тражи је код нас“. Досада је било пар заинтересованих, није онолико колико смо очекивали, а било би нам драго да подијелимо све хаљине. Могу нас посјетити свакодневно у приземљу солитера прве фазе Института Игало, погледати хаљине, као и сувенире и слике које израђујемо. Хаљине су свечане и када је ријеч о боји и дизајну и свему што је потребно да би једна хаљина изгледала као свечана матурска хаљина. Ми стално надограђујемо радионицу, сваке године имамо неке нове активности и нове идеје, тако да смо ове године, поред дјевојака из социјаслно угрожених породица и дјевојака из дјечјег дома „Младост“, одлучили да наградимо и најбоље ученице свих основних школа и средње школе у Херцег Новом, казала је Крстић, поручивши да је свако је добродошао и да дођу без устручавања.

Из НВО „Зрак сунца“ позивају дјевојке којима је потребна хаљина за матуру да дођу, из мноштва дивних модела у понуди одаберу свој поклон и задовољне оду из „Херцегновског модног кутка“, гдје се могу урадити и корекције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here