Клавирски дуо – Алекса Радановић и Аљоша Кесеровић одушевили новску публику

У организацији Школе за основно музичко образовање Херцег Нови, синоћ је одржан концерт на којем се публици представио дуо за клавиром Алекса Радановић и Аљоша Кесеровић.

Некадашњи ђак херцегновске музичке школе Алекса Радановић и његов колега из Средње музичке сколе у Шапцу, Аљоша Kесеровић припремили су композиције Баха, Шопена, Сен Санса и Хајдна.

 Идеја за организацију овог концерта потекла је од новског пијанисте Алексе Радановића, који похађа Средњу музичку школу у Шапцу. Алекса је у свијет музике закорачио уз кларинет, али је убрзо овај инструмент замијенио другим.

– Родитељи су ме подржали да са кларинета пређем и свирам клавир. Увијек је изванредан осјећај наступ пред новском публиком и да свирам у свом граду. Прије пар дана добио сам награду у Тивту на Међународном такмичењу. Много добрих коментара чуо о школи Шапцу и одлучио се да је похађам. Заједно са Аљошом сам се спремао и увијек је, између нас, владала добра енергија и сарадња.

Алексин школски друг из Средње музичке школе у Шапцу Аљоша Кесеровић након концерта је изјавио да су утисци прелијепи.

– Атмосфера дивна. Постоји велика енергија, што се види по реакцији публике. Аплауз је био непоновљив, тако да имам осјећај да се ријетко може наћи оваква публика. Упознали смо се у првом разреду, наше дружење се наставило и одлучили да направимо овакав концерт, за што су заслужне професорке Гордана Лазић и Гордана Пандуревић. Са својом професорком дошао сам до мастер класе који се одржава са еминентним професорима, у Љубљани за европске таленте ЕМАРС, казао је Кесеровић.

Директорица Нивес Ненадовић каже да је наступ бивших ученика пракса коју у херцегновској Музичкој школи настоје да његују.

Концерт је уприличен  у свечаној сали Музичке школе Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here