Израелски новинари у посјети Херцег Новом, утисци пуни љубави и топлине   

Херцег Нови је град у који свакодневно долазе гости са бројних дестинација. Поводи су разни, а разлога да се опет врате у наш град је безброј. Ако се узме у обзир и добра презентација нашег града, на иностраном тржишту, резултати не могу изостати. Тако је и овог пута када се група израелских новинара налази у посјети  Херцег Новом.

Далибор Вуковић из Туристичке организације за РТХН је казао да је ово најљепши дио посла, када долазе гости из разних земаља.

-Овога пута то су новинари из Израела. Ријеч је о новом тржишту које до сада није било заступљено у великој мјери. Увођењем авио линије која нашу земљу повезује са Израелом, за очекивати је да ће број туриста из ове земље бити много већи, навео је Вуковић.

Каже да је задовољство угостити и поразговарати са гостима из Израела, који су први пут код нас, а импресије су охрабрујуће да ће пожељети да се поново врате и прикажу људима у својој земљи, све виђено, гостопримство и љепоте Црне Горе.

Израелски туристи су стигли првим летом из Тел Авива за Тиват, који ће током сезоне летити четвртком и недељом. Посјета је организована у сарадњи Туристичких организација Тиват, Котор и Херцег Нови.

Gal Gershon, извршни директор авио компаније SunDor International, која послује у оквиру националне компаније EL AL, каже да ће ускоро доћи и са породицом, јер сматра да је идеално мјесто и да се има много тога за видјети.

– Људи су овдје тако пријатељски расположени и пуни љубави за туристе. Волим морску храну, а посебно ракију. Ми у Израелу волимо храну и то ће бити једна од препорука, уз љепоте које се могу овдје видјети, казао је Гершон.

Новинар Израел тудеј (Israel Today) Асаф Хадар казао је да је први пут овдје.

-Захваљујући мом послу често сам у прилици да путујем и ево ме у земљи са дивним бојама, традицијом, предивним људима који су по својој топлини, слични Израелцима. Заиста је предивно, пуно љубави, не знам шта да кажем, први пут овако нешто осјећам и једино што могу речи је, да ћу када се вратим у Израел поново, чим прије, опет доћи код вас. Људи су великог срца, да вас одмах заволе и због тога се осјећам благословен. Заиста је чаробно, оцијенио је он.

Израелски новинар за РТХН, подијелио је утиске да је одушевљен што је у Херцег Новом, у Црној Гори.

– Дио сам групе Топ 10 медијских представника из Израела. Ту смо већ два дана и пуни смо љубави према Црној Гори, овом граду и људима. Враћамо се са незаборавним сјећањима и препоруком да наши људи посјете ову предивну земљу, подијелио је утиске.

Туристички посленици нашег града су задовољни, са још једном оствареном сарадњом и очекују да ће да ће туриста, са ове и других дестинација, бити све више.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here