Поводом Дана независности 21. мај (недеља) – нерадни су понедељак и уторак

Фото: Влада Црне Горе

Нерадни дани поводом Дана независности биће 21, 22. и 23. мај, саопштило је Министарство рада и социјалног старања.

Државни и органи локалне самоуправе, јавне установе и предузећа и други субјекти, који обављају дјелатности од јавног интереса дужни су да у празничне дане обезбиједе обављање послова чијим би прекидом могле наступити штетне посљедице по грађане или државу.

Тако ни службе и органи управе у Општини Херцег-Нови неће радити понедељак и уторак, односно, до сриједе, 23. маја.

У циљу ефикаснијег функционисања комуналне инфраструктуре у предузећима су организоване техничко -оперативне екипе, које ће током празника бити на услузи грађанима. Све комуналне проблеме грађани могу пријавити надлежним у Општини Херцег – Нови посредством Kол центра 19800.

//////////////////////////////////////////

Трговине, трговачки ланци, маркети – не раде у недељу, понедељак и уторак

Из Управе за инспекције послове апелују на  привредне субјекте, који се баве трговином на велико и трговином на мало да поштују Закон о унутрашњој трговини, којим је прописано да се трговина на велико и на мало не може обављати недељом и у дане државних и других празника, наводе у Саопштењу.

Напомињу трговце, на које се односи наведени закон, да не раде током дана државног празника, односно, у понедељак и уторак 22. и 23. маја који су у складу са одредбама овог Закона прописани као нерадни.

Такође, подсјећају субјекте надзора да ће се за непоштовање ове обавезе, поред новачних казни, примјењивати и прописана управна радња која подразумијева затварање продајног објекта или другог продајног мјеста за период у којем рад није дозвољен наведеним законом.

– Подсјећају да се недељом и у дане државних и других празника трговина на велико и трговина на мало може обављати у:  апотекама, специјализованим продавницама или киосцима за продају хлеба, пекарских производа и колача, цвијећа, сувенира, штампе, средстава за заштиту биља или погребне опреме, бензинским станицама и продавницама за трговину на мало у оквиру бензинских станица, пијацама, штандовима – тезгама, витринама и аутоматима изван пијаца и покретним продавницама, продавницама, киосцима и аутоматима смјештеним унутар затворених подручја аутобуских и жељезничких станица, аеродрома и лука, наведено је у Саопштењу Управе за инспекцијске послове.

//////////////////////////////////////////////////////////

У Апотекама Монтефарм организована су дежурства. Апотека у згради Дома здравља на Топлој радиће 22. и 23. маја од 07:00 до 14:00 сати, а апотека „Стари град“ на Степеништу 28. октобра од 07:00 до 20:00.

/////////////////////////////////////////////////////////

Паркинг сервис

Канцеларије предузећа Паркинг сервис поводом предстојећег празника Дана независности Црне Горе неће радити.

Паркирање на општим паркиралиштима биће бесплатно у понедељак, 22. и уторак, 23. маја, обавјештавају из овог градског предузећа.

/////////////////////////////////////////////////

ЦЕДИС

Током предстојећих празника, у недељу, понедељак и уторак 21., 22., и 23. маја, у свим дијеловима Црногорског електродистрибутивног система, обезбијеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система. У дане празника нису предвиђена планска искључења електричне енергије, а у случају ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 031 327 326 у Херцег Новом.

///////////////////////////////////////

Пошта Црне Горе

За вријеме празника Дана независности у поштама биће организована дежурства. Корисницима на располагању су у пословницама пошта 85340 Херцег Нови ( понедељак) и пошта 85347 Игало (уторак) од 8:00 до 14:30.

У понедељак и уторак, 22. и 23. маја Служба телеграма 126 и Кол центар 19895 ће, такође, бити на услузи од 8:00 до 14:30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here