МЗ Зеленика – Кути: Неопходно уређење приобалног појаса 

У МЗ Зеленика-Kути актуелизован је пројекат Лунго маре, односно, шеталишта које би повезивало Мељине и Kумбор.

Уређење приобалног појаса, укључујући плаже и шетачку зону од жељезничког моста  до Kумбора, вишедеценијска је тежња мјештана Зеленике, казао је за РТХН предсједник Мјесне заједнице Зеленика – Кути Илија Ковачевић:

-Увијек ми чекамо. Као што чекамо ово шеталиште, исто тако чекамо тротоар који би повезивао Зеленику и Kумбор, а у најбољем случају би требало повезати читаву обалу да Зеленика не остане једино мјесто које нема контакт с морем. Пројекат је већ направљен у Морском добру и у контакту смо са њима.

Спајање Зеленике и Kумбора је предвиђено програмом уређења простора који је Општина Херцег Нови усвојила, подсјећа секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић:

–  Ту се чека због имовинских ствари и одобрења од стране Морског добра, пошто би и Морско добро требало да се укључи у саму инвестицију. Надам се да ће се послије сезоне завршити и тај дио, али када се све папиролошки среди, ми смо спремни брзо да уредимо и ту инвестицију.

 Предсједник  МЗ  Зеленика, Илија Kовачевић објашњава да би требало да се разговара са власницима парцела преко којих је пројектовано шеталиште. 

 – Сад чекамо сагласност власника земљишта . Ми смо медијатор, настојаћемо да људе упознамо са пројектом и мислим да нико од њих не би требао да има проблем са шеталиштем.  Знам да је морско добро спремно да то финансира, само што ми инсистирамо да се нешто од пројеката који су давно планирани у Зеленици оствари, констатује Ковачевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here