Потписани уговори са спортским клубовима, буџет већи за 50 000 еура

Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови потписао је уговоре о суфинансирању за 2023. годину са руководиоцима спортских клубова из Херцег Новог. Средства је добило њих 47 , саопштено је из Службе за информисање Општине Херцег Нови.
Буџет намијењен спортским друштвима ове године је увећан за 50 хиљада еура, казао је секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Kисјелица.
„За спортске клубове је опредијељено 600 хиљада еура и потписивањем уговора је финиширан читав процес који је започео конкурсом. На овај начин Општина се обавезује да клубове финансира, односно, суфинансира као и до сада, а сарадњу настављамо, оснажујемо и надам се да ћемо спорт у нашем граду подићи на још виши ниво“, појашњава Kисјелица.
Највећа средства добили су ПВK Јадран и KK Приморје 1945.
Kако је истакао предсједник ПВK Јадран Боро Лучић, за успјехе које овај клуб остварује потребна су и велика финансијска средства.
„Да није Општине Херцег Нови дефинитивно не бисмо били у могућности да то и урадимо. Захваљујем им се на размијевању, помоћи коју нам пружају, не само финансијској него и логистичкој“, казао је Лучић.
Предсједник KK Приморје 1945 Жељко Рогановић појашњава да ће добијена средства помоћи клубу да оствари своје амбиције.
„Висина средстава отприлике детерминише и амбиције које имамо. Играмо једно релативно скупо и захтјевно такмичење. Подсјетићу да је Приморје, у једном великом спорту као што је кошарка, учесник најјачег државног такмичења“, казао је Рогановић.
Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт планира да у наредној години повећа буџет за спортска друштва и омогући им боље услове за рад.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here