Расписан тендер за хитну набавку електромашинске опреме

Друштво за изградњу Водоводне и канализационе инфраструктуре расписало је тендер за набавку и уградњу електромашинске опреме вриједности 310.000 еура. Тендером је предвиђена набавка двије аутоматске сјецкалице за дробљење чврстог отпада, двије пумпе за фекалну и отпадну воду и једног електро ормара за контролу рада пумпи.

Према ријечима директора Милана Зарића, хитном набавком двије аутоматске сјецкалице Друштво ће рјешити проблем кварова на пумпама на двије критичне локације.

-Имали смо квар у јануару, између осталог, радна кола која су нам страдала на пумпама и донијета је одлука да се те дробилице односно сјецкалице набаве. Оне би требало да буду уграђене на свакој пумпној станици. Тренутно је главна пумпна станица у Мељинама приоритет, као и Милашиновић станица јер тамо имамо посебан проблем. Било је ситуација да сваки други, трећи дан у шпицу сезоне возило Водовода мора да дође да ваде пумпе, чисте радна кола, истиче Зарић.

Тендером је предвиђена набавка и двије пумпе за фекалну и отпадну воду, као и електро ормара за контролу пумпи, информише Зарић. 

-Они ће управљати радом пумпи, те ће нам донијети уштеду електричне енергије и до 30%, те ће та набавка имати и економску оправданост. С обзиром да смо на прагу сезоне одлучили смо се за хитну набавку, казао је Зарић.

Рок набавке је скраћен на 15 дана, због оправдане еколошке опасности, с обзиром да је 15. маја дошло до квара пумпног агрегата на пумпној станици Мељине кружни ток, те постоји извјесна опасност од изливања фекалија у море.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here