У завршници асфалтирање дионице магистрале у Зеленици

Магистрала, дионица у Зеленици

У организацији Управе за саобраћај Црне Горе,напокон, након неповољних временских услова и кише, настављени су радови на дионицима магистрале у Зеленици, Суторини, Бијелој. Фирма Еуро асфалт – бетон градња почела је прије више од десет дана радове на инвестиционом пресвлачењу асфалтног коловоза, које је зауставила киша, што је узроковало колапс у саобраћају, велике застоје и још веће незадовољство грађана.

Драшкo Иванишевић, из сектора редовног одржавања путне инфраструктуре у Управи за саобраћај за РТХН је потврдио да је асфалтирана дионица у Бијелој, до краја дана би требало дионицу у Зеленици и да пређу у Суторину, гдје ће асфалтирање највјероватније, завршити сутра. 

– Радови су кренули. Падавине су биле до данас, метео – извјештаји говоре да у задњих 30 година није било толико падавина у мају, због чега је продужен рок завршетка посла. У Бијелој су већ завршили асфалт, у Зеленици су ставили први слој да би саобраћај могао да се несметано одвија. Предвече ће када се смањи интензитет саобраћаја да заврше Зеленику и одмах ће прећи у Суторину. На тендеру је добила фирма Еуро асфалт – бетон градња, чији радници одрађују посао, казао је Иванишевић.

Иванишевић није могао да потврди да ће до вечерас радови на свим дионицама магистрале у херцегновској Општини бити завршени:

– Велики је проблем допремања асфалта из Будве. Јуче су из Будве до Херцег Новог ишли три сата, због изузетно великих гужви дуж магистрале. У Будви, Котору и Тивту су велике гужве. Данас се завршава Зеленика и одмах прелазе у Суторину, тамо је претпостављам мања гужва, тако да ће бити све завршено данас, евентуално, сутра Суторина, навео је Иванишевић.

Подсјећамо, да су радови на асфалтирању дионица магистрале, требали да буду завршени до краја прошле седмице. Због раскопане магистрале, отежаног саобраћаја негодовали су мјештани, возачи…

Предсједник Општине Стеван Катић упутио је, прије наколико дана, апел Управи за саобраћај и извођачима да завршавају радове на Јадранској магистрали у Зеленици и Бијелој, али и позвао да се убудуће овакви пропусти погрешно изабраног термина извођења радова, не понављају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here