САОПШТЕЊЕ ОО СНП ХЕРЦЕГ НОВИ

Црном Гором, па и Херцег Новим, круже „комитске“ ауто колоне. Бахати и незадовољни, у моћним четвороточкашма, крију се наводни бранитељи Црне Горе, поручују у саопштењу из ОО СНП Херцег Нови.

– Није јасно од кога је бране, али је јасно да се и од самих себе крију. Много је аута у овој паради срама сакривених таблица. Поруке које узвикују пуне су мржње. Утјерују страх у народ, уцијењују нову власт, заустављају оно што је кренуло 30. Августа, а наставља се разбијањем режима у коме су нас 30 година дијелили, продавали, варали, сиромашили, поткрадали.

Нема међу „комитима“ ни у њима ни “Ц” од Црне Горе и Црногораца, нема зере чојства и јунаштва. Није Црна Гора на заставама које истурају. Црна Гора је у срцима оних који су је у литијама препјешачили уздуж и попријеко, не скривајући озарена лица. У много дужим ауто колонама у којима је било и тробојки и застава Црне Горе, али није било ни једне поруке мржње. 

Комите кличу „не дамо државу“. Њима то значи: не дамо власт и привилегије. Не дамо право да буду држављани, да  бирају и буду бирани, они који то право по свему имају, не дамо јер су Срби или „посрбице“. Али, даћемо онима који у Монтенегро стижу само на изборе, с плаћеним авионским картама и добрим дневницама. То су Монтенегро гласови.

И они као и „комите“ боље знају усташке пјесме него Његошеве стихове. Знају и да псују – и то мајку!  А онај ко их на друмове шаље се крије у фотељи која се добро усијала. Брзо ће се и измаћи. Једном се народ заклео „не дамо светиње“ и не одступа. А светиња је и мајка и отаџбина, сваки добар човјек без обзира на вјеру и нацију. Ни пријетњама ни сузавцем, ни хапшењима, ни пендрецима није и неће никад успјети навикавање на некакву „нову Црну Гору“. Ми имамо једну коју знамо и волимо, коју видимо отворену, у братском загрљају са свима који је поштују, који не сију по њој бомбе, раздор и подјеле него слогу љубав и НОВЕ ПОЧЕТКЕ – наведено је у саопштењу ОО СНП Херцег Нови.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here