ГРУПА ГРАЂАНА „НОВИ ПОБЈЕЂУЈЕ“ У КОАЛИЦИЈИ СА ДЕМОКРАТАМА, ДЕМОСОМ И ПАРТИЈОМ ПЕНЗИОНЕРА

Група грађана „Нови побјеђује“ на изборима у Херцег Новом наступиће у коaлицији са Демократама, Демосом и партијом пензионера, саопштено је на конференцији за новинаре.

 „Нови побјеђује“ је основана са циљем да допринесе економском, културном, инфраструктурном, идентитетском, демографском и сваком другом напретку у току рада, казао је један од кандидата за одборника Мирко Мустур.

-Желимо да допринесемо напретку и развоју овога града и направили смо групу грађана састављену од угледних људи. Одлучили смо да на ове изборе изађемо у коалицији. Оно што се десило у Никшићу показало се као добра синергија, одговорна прича која је добила велику подршку грађана,   казао је Мустур.

Од 90. појачавала се централизација државе, а Херцег Нови један од најуспјешнијих градова у Југославији полако је тонуо у све лошији привредни амбијент, а самим тим и све лошије услове живљења.

-Оно за шта ћемо се залагати је децентрализација, а у сарадњи са Владом стварање предуслова за унапријеђење туризма. Ту су прије свега укидање путарине Мељине Петијевићи , да Морско добро контролише и прати уређење обале, али приморски градови да управљају обалом и да се очува болница Мељине и Институт Игало,  казао је Мустур.

Стабилизација политичких и социјалних прилика разлог је што се групи грађана „Нови побјеђује“ прикључио др Горан Комар, који вјерује да је коначно дошао крај политичкој напетости у Црној Гори.

– Ова организација доноси и доприноси градњи једне политичке платформе за свенационално и свенародно помирење, које је Црној Гори и другим балканским земљама потпуно неопходно. Моје је увјерење и на тај начин приступам овој организацији, да ми на овим изборима немамо политичког противника – казао је Комар.

Комар је истакао значај Института и Болнице Мељине за општину Херцег Нови и изразио наду да ће Влада Црне Горе учинити све да их изнова укључи у систем јавног здравства.

Марко Лучић, један од кандидата за одборника казао је да су  грађани Херцег Новог  преко 20 година достојанствено преко гласачког листића бранили слободу и правду и борили се против криминала и корупције и тиме били примјер цијелој Црној Гори како се то може постићи.

-Прва наша обавеза послије 9. маја биће рјешавање социо економских проблема грађана ХН и  припрема за туристичку сезону. Мислим да ћемо успјети у томе у сарадњи са садашњом Владом и да ћемо успјети да сезону успјешно приведемо крају.

Херцег Нови, казао је Лучић,  има више црних тачака, ХТП Бока, Бродоградилиште, Болница Мељине, Поморски  саобраћај,   али да за све постоје програми  њиховог  покрета.

– Овај покрет је скуп младих и искусних људи и мислим да је то добитна комбинација – закључио је Лучић 

Из групе грађана „Нови побјеђује“ кандидати за одборнике су уз Мустура, Комара и Лучића: Зоран Лазаревић, Мирко Кривокапић, Татјана Антељевић, Данијела Влаовић  и Иван Зечевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here