Настављен тренд добре посјете туриста

Промоција и разноврстан и богат програм, на чему су се базирали у херцегновској Туристичкој организацији, допринијели су одличној посјети. Позитиван тренд од почетка године, настављен је у предсезони.  

Евидентан је велики број гостију у хотелском и приватном смјештају, а последњи прејсек стања биљежи раст у односу на исти период прошле године, казао је за РТХН Милош Kовачевић из Туристичке организације Херцег Нови.

-Ситуација и ове седмице прати тренд од почетка године. Последњи пресек стања биљежи раст у односу на исти период прошле године. Тренутно у нашој општини одмара 7 150 туриста , 60 одсто борави у хотелском смјештају док је 40 одсто у индивидуалном.

Милош Ковачевић, туристичка организација ХН

Из градске Туристичке организације истичу да су задовољни и структуром и бројем  гостију, којих је по њиховој евиденцији све више .

-Kада је ријеч о тржиштима са којих нам туристи долазе, у приватном смјештају тренд је исти од почетка године. То су туристи са тржишта Русије, Србије и Босне и Херцеговине који су доминантни у укупном тржишном учешћу , док у хотелском смјештају, поред туриста из Њемачке и Француске који одмарају у хотелима “Парк”, “Делфин” и “Kумбор”, имамо и пораст броја туриста из Мађарске, због отварања “Sun resort” хотела , као и туристе из Норвешке који традиционално одмарају и имају рехабилитацију у институту “Др Симо Милошевић”, казао је Ковачевић.

Раније започета промоција резултирала је значајно бољом посјетом и показала да су туристички посленици на добром путу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here