Жељко Дабовић предводио екипу до четвртог мјеста на Балканском првенству

На 15. Балканском првенству у планинском трчању у Никшићу које је окупио најбоље атлетичаре Балканске Атлетске федерације, женска сениорска репрезентација заузела је треће, док су сениори завршили на четвртом мјесту екипно. На Првенству је наступило 90 такмичара.

Код сениорки најбоља је била Слађана Пејовић док је најбољи такмичар из Црне Горе доминантно био Новљанин Жељко Дабовић, који је свој тим предводио до високог четвртог мјеста.

-Временски услови нису били повољни, стаза је била веома тешка и клизава. Сви чланови наше репрезентације дали су свој максимум. Посебно сам поносан на женску селекцију која је сензационално освојила медаљу. Поред сјајне Слађане Пејовић, треће мјесто су освојиле Весна Павличевић, Рада Миладиновић и Лидија Тодоровић. Конкуренција је и у мушкој селекцији била изузетно јака, иако су нам изостала два стандардна репрезентативца наш тим је одлично парирао на папиру већим фаворитима, тако да смо веома задовољни постигнутим резултатима. Сениорски тим су осим мене представљали Милош Микић, Веселин Петрушић и Жељко Миловић, казао је Жељко Дабовић.

Код сениора прво мјесто екипно заузела је Румунија, друга је Турска, трећа Бугарска, четврта Црна Гора, пета Словенија, шеста Македонија.

У женској селекцији прва је Турска, друга Румунија, трећа Црна Гора, четврта Србија, пета Бугарска и шеста Македонија.

Организатор првенства био је Атлетски савез Црне Горе у сарадњи са Српским Савезом. Технички организатор атлетски клуб “Никшић“, уз покровитеље Општину Никшић и ТО Никшић и Министарство спорта и младих Црне Горе.

Такмичаре су на отварању поздравили: предсједник АСЦГ Милорад Вулетић, Предсједник Балканске атлетске  Федерације Слободан Бранковић и Министар спорта и младих Василије Лалошевић.

Предсједник Балканске атлетске федерације Слободан Бранковић додијелио је златне пакете за допринос у организовању ове изузетне спортске манифестације Општини Никшић, Атлетском савезу и Министарству спорта и младих. Такмичењу је присуствовао и амбасадор Турске у Црној Гори Бариш Калкаван.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here