Успјешно организовано такмичење у пружању прве помоћи

На општинском такмичењу у пружању прве помоћи, које је организовао ОО Црвени крст Херцег Нови, у категорији омладине прва три мјеста припала су ученицима СМШ “Иван Горан Ковачић”, односно екипама под редним бројевима 2, 3. и 4, док је прво мјесто у категорији подмлатка припало екипи из ОШ “Илија Кишић” под бројем 1. Екипа бр. 6 из ОШ “Милан Вуковић” освојила је друго мјесто, а екипа из ОШ “Дашо Павичић” под редним бројем 2. заузела је треће.

Како је за РТХН објаснио координатор такмичења, Игор Јокановић, учесници су имали задатак да реагују у различитим ситуацијама, односно у случајевима од незгоде, преко бесвејсног стања до обилног крварења.

Игор Јокановић, координатор такмичења

– Екипе имају довољно времена и прилику да демонстрирају стечено знање, што су захваљујући наставницима, менторима и инструкторима прве помоћи претходних пар мјесеци вјежбали – наводи он.

Најбоље екипа из обије категорије стекле су право учешћа на државном такмичењу, које ће, у организацији Црвеног крста Црне Горе, бити одржано 3. јуна, најавио је Јокановић 

– Идеја је да се државно такмичење одржи у Подгорици, међутим, како видимо да ће већине екипа бити са приморја и даље разматрамо да ли то да буде неки од приморских градова, тако да та одлука још није коначна. Дефинитивно је 3. јун а локацију ћемо знати у наредних пар дана – казао је он.

Такмичењу је, у име локалне управе, присуствовао секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица. Он је истакао да Општина подржава све иницијативе овог типа.

Митар Кисјелица, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу

– Ово је већ једно традиционално дешавање кроз које обучавамо нашу омладину и дјецу. Видим да је интересовање велико и да су сви мотивисани и заинтересовани, што ми је још драже, тако да ћемо, надам се и у будућности што више сарађивати са Црвеним крстом, и радити на даљем развоју и едукацији дјеце и омладине – поручио је Кисјелица.

Такмичење је данас у просторијама ОШ „Дашо Павичић“, а окупило је седам екипа подмлатка и пет омладине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here