Градска библиотека активно ради на повећању броја корисника и популаризацији читања

У ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег Нови, поред редовних активности, у току су припреме за предстојећи Трг од књиге, а активно раде и на популаризацији књиге и повећању броја чланова.

Како је за РТХН казала директорица, Јасна Маслан, за сваки сајам књига, ауторе је потребно ангажовати на вријеме.

Jaсна Маслан, директорица Градске библиотеке и читаонице

– Да бисмо дошли до аутора, који су нам интересантни за овај сајам, а то су углавном они који су скоро издали књигу или збирку пјесама, или су добили неке од престижних награда, које су актуелне, морамо их ангажовати унапријед – наводи она.

Уз активно припремање Трга од књиге, у Библиотеци редовно обогаћују књижевни фонд и раде на актуелним програмима.

– Биће велики број нових наслова у нашем фонду, а ангажовани смо и на осталим текућим програмима који се тичу дјечије књижевности, неких књижевних вечери за које нам се укаже прилика, а наравно ту је и сређивање фондова, што извјестан период озбиљно радимо – информише Маслан.

Како је најавила, до краја школске године наставиће и са организацијом дјечијих радионица.

– То је на програму још неколико субота, с тим што ћемо суботу пред празнике, односно 21. мај, прескочити, обзиром да ће дјеца вјероватно отићи на излет са родитељима или на неко путовање. Радионице су јако добро посјећене у оба тремина и за оба узраста. Видјећемо на крају, да им приредимо неко мало дружење, можда неки заједнички излет, али је то још увијек у преговорима – навела је Маслан

Премда су задовољни бројем чланова, бројним акцијама бесплатних учлањења током године, као и кроз сарадњу са херцегновским школама, у Градској библиотеци редовно привлаче нове чланове и повећавају број читалаца у нашем граду.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here