У Мојдежу ускоро реконструкције путева

У мјесној заједници Мојдеж у наредних мјесец очекују почетак реконструкције три путна правца, од главног пута ка филтер станици, и путева ка засеоку Поробићи и цркви Светог Спаса.

Укупна вриједност три тендера је нешто више од 270 хиљада еура, а извођач радова биће фирма Задужбина ДОО из Херцег Новог.

Како је за РТХН казао предсједник МЗ Мојдеж, Петар Пробић, мјештани овог дијела града дуго чекају реконструкцију пута ка филтер станици.

Петар Поробић, предсједник МЗ Мојдеж

– Тендерска процедура је завршена и радови би требало да крену за неких 30ак дана. Извођач тренутно завршава један пројекат у граду, чим то приведе крају долази да ради пут у Мојдежу, од конобе „Пајо“ до филтер станице Мојдеж. Вриједност тендера је 122 хиљаде еура, дужина пута око 400 метара – наводи он.

Поробић информише да ће бити реконструисани и пут ка засеоку Поробићи, као и пут до цркве Светог Спаса.

– Укупна дужина пута до Поробића је од прилике неких 1100 метара. Међутим, не знам да ли ћемо радити цијелу трасу, или само један дио од 800, па касније тај други од око 300. До цркве Светог Спаса имамо од прилике око 300 метара, колико је тендером предивиђено. Тендери су окончани, први крећу радови на траси према филтер станици, након тога и пут до засеока Поробићи, на крају овај трећи до цркве – казао је Поробић.

Вриједност тендера за реконструкцију пута ка засеоку Поробићи је 120 хиљада, док ће изградња пута ка цркви Светог Спаса коштати око 30 хиљада еура.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here