Паркирање код Дома здравља проблем за активни саобраћај, на потезу Комунална полиција

Иако у Херцег Новом има довољно паркинг простора на општим и посебним паркиралиштима којима управља предузеће Перкинг сервис, поједине улице су закрчене због мирујућег саобраћаја.

Таква је ситуација у улици Николе Љубибратића у близини надвожњака код Дома здравља, гдје је у појединим дијеловима дана или током лоших временских услова, практично немогуће проћи.

Секретар за комуналне дјеланотсти у Општини Херцег Нови, Василије Сеферовић прича за РТХН да је у јутарњим и поподневним сатима ту највећа фрквенција саобраћаја због близине ОШ „Дашо Павичић“, јер родитељи довозе и одвозе дјецу на наставу, али и због Дома здравља.

Василије Сеферовић, секретар за комуналне дјелатности

– Завршили смо исцртавање хоризонталне сигнализације. Тренутно није све завршено, али смо тиме свакако олакшали посао Комуналној полицији да по закону о безбједности саобраћаја може да дјелује – наводи он.

У локалној управи, како објашњава, у сарадњи са Агенцијом за изграндњу и развој града, покушавају да нађу начина за лакши приступ школи.

– На састанку са представницима Управе за саобраћај код предсједника Општине Стевана Катића, чули смо да ће се и они укључити у рјешавање овог проблема, како би у складу са законом боље и квалитетније означили близину школа, обезбједили лакши приступ – казао је Сеферовић.

Посебан акценат, како је истакао, у наредном периоду ставиће на мирујући саобраћај, односно на превентивно поступање Службе комуналне полиције.

Да ли ће и у којој мјери казнена политика увести ред у активни и мирујући саобраћај у појединим дионицама, остаје да се види.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here