Кошаркаши ОШ “Дашо Павичић” најбољи на општинском такмичењу основаца

У организацији кошаркашког клуба Приморје, а уз подршку ЈУ ОШ „Дашо Павичић”, у Спортском центру Игало одржано је Општинско кошаркашко такмичење основних школа.

На такмичењу су учествовале три основне школе „Дашо Павичић”, „Милан Вуковић” и „Илија Кишић”, док ОШ Оријенски Батаљон из Бијеле није била у могућности да присуствује овој манифестацији.

По ријечима организатора и учесника побједила је кошарка, највише су приказали ученици ОШ „Дашо Павичић”, који су у финалном сусрету савладали вршњаке из ОШ „Милан Вуковић” резултатом 53:43.

Претходно је ОШ „Дашо Павичић” савладао ОШ „Илија Кишић” резултатом 51:34, док су основци ОШ „Милан Вуковић” били бољи од ОШ „Илија Кишић” резултатом 54:37.

Најбољи актер тромеча био је члан ОШ „Дашо Павичић” Лука Марковић.

– Честитам мојој екипи на побједи. Утакмице су биле одличне а ми смо у тим сусретима приказали највише и заслужено освојили пехар – рекао је Марковић.

Да су „Топљани“ приказали највише, слажу се и „Савињани“.

– Честитам екипи Дашо Павичић на освојеном турниру. Ми смо одлично отворили меч, водили чак са десет поена али је побједника одлучио мали број добрих играча – сматра капитен ОШ „Милан Вуковић” Никола Влаовић.

Пехар намјењен најбољој екипи освојила је ОШ „Дашо Павичић”, а директорица, Босиљка Перуновић истиче да су сви уживали у спортској манифестацији.

Босиљка Перуновић, вд директорица ОШ „Дашо Павичић“

– Испунили смо циљ а то је да се дјеца из општинских школа друже. Ми смо данас у Спортском центру афирмисали спорт. У сарањи са КК Приморје успјешно смо организовали турнир, који ће по свему постати традиционалан казала је она.

Задовољан је био и тренер, професор ОШ „Дашо Павичић”, Жељко Милићевић.

– Циљ није био да освојимо турнир, али нам је то пошло за руком, већ масовност на овом такмичењу и мислим да смо га испунили –  је Милићевић.

Треће мјесто на труниру припало је ОШ „Илија Кишић” из Зеленике, а професор физичког васпитања Јован Лепетић наводи да су његови ђаци талентованији за фудбал

– Ово је одлична идеја и предлажем да се већ наредне године укључе и остали спортови. Захваљујем Кошаркашком клубу Приморје на идеји – казао је он.

Плакете капитенима школа уручио је Ђорђе Арнаут, испред секретаријата за спорт Општине Херцег Нови.

Ђорђе Арнаут, Секретаријат за спорт

– Сјајна енергија на одличној манифестацији, коју су организовали КК Приморје и ОШ „Дашо Павичић”, честитам им на томе. Честитке свим учесницима, нарочито побједницима турнира – рекао је Арнаут.

Кошаркашки клуб Приморје показао се као одличан организатор ове манифестације, која је окупила велики број такмичара и гледалаца, а предсједник, Жељко Рогановић истиче да је клуб у обавези да организује овакве манифестације.

Жељко Рогановић, предсједник КК Приморје 1945

– Захваљујем ОШ „Дашо Павичић“ и Спортском центру Игало на доприносу у организацији. На жалост није било екипе из Бијеле, али се надам да ће ова манифестација бити традиционална и да ће већ наредне године имати прилику да се такмиче. Било је навијања, добрих потеза, емоција, на крају је побједила кошарка. Много смо научили из овогодишње организације и обећавам да ћемо већ наредне направити прави спектакл за дјецу из основних школа са подручја општине Херцег Нови – поручио је Рогановић.

Кошаркашки клуб Приморје, уручио је пригодне поклоне свим учесницима турнира. Неко је добио мајицу, неко дрес, неко соувенир, док је тренеру кошаркашког клуба Ас, Дејану Бијелићу, уручена плакета за допринос развоју кошарке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here