Отворен Трећи међународни ватерполо турнир ветерана

На базену на Шкверу отворен је Трећи међународни ватерполо турнир ветерана „Херцег Нови мастерс“ на којем учествује 21 екипа из чак десет држава Европе. Организатор и домаћин је Ватерполо клуб Јадран ветерани, а покровитељи су Општина Херцег Нови и градска Туристичка организација.

Током два дана такмичења, на Шкверу ће бити одигране 42 утакмице, а снаге ће одмјерити екипе из Холандије, Бугарске, Словачке, Италије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Србије и Црне Горе.

Такмичења попут овог нису само прилика за дружење, промоцију ватерполо спорта у ветеранским данима, већ и шанса да учесници упознају љепоте Херцег Новог, дио његове богате културно-историјске приче и увјере се зашто Новљани слове за добре и гостољубиве домаћине, казао је на отварању турнира предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

-Драго ми је што видим да овај догађај траје и привлачи пажњу све већег броја учесника па турнир од првог, када је било девет екипа, сада окупља преко 20 ветеранских тимова. Сви ви сте доказали да спортски и такмичарски дух не блиједи с годинама него се одржава подједнако колико и жеља за дружењем, сарадњом, снажењем веза међу људима, истакао је Катић.

Да је тако показали су и домаћини – чланови Ватерполо клуба Јадран ветерани који су остварили изузетно добре резултате на бројним међународним турнирима и освојили титулу првака Европе, подсјетио је Катић.

-Херцег Нови је град који је дао највећи број олимпијаца по глави становника на цијелом свијету! Његујемо традицију ватерполо спорта дуже од вијека, овдје су  стасала имена која су учинила овај спорт познатим и препознатљивим, а и данас неке нове генерације помјерају границе ватерпола и проносе славу града и у држави и у свијету“, истакао је предсједник Катић.

Позив за сарадњу херцегновској општини стигао је из италијанског града Ћивитавекја чији је потпредсједник Франћесцо Серпа, на церемонији отварања, уручио предсједнику Катићу амблем свог клуба и истакао да би били почаствовани посјетом новске делегације овом италијанском граду.

Свечаном отварању је присуствовао и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови Митар Кисјелица.

У програму је учествовала Мјесна музика Ђеновић, а крај званичног дијела означио је ватромет.

Турнир ће бити завршен данас, 13. маја, проглашењем најбољих од 21:00 сат на тераси Градске кафане.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here