Предсједник Одбојкашког савеза Цветко Пајковић посјетио репрезентацију у Игалу 

Цветко Пајковић, предсједник Одбојкашког савеза Црне Горе

Женска одбојкашка репрезентација Црне Горе од 2. маја у Спортском центру Игало ради на подизању форме и припреми за један од изазова који их чека ове године – квалификације за ЦЕВ Сребрну лигу.

Одбојкашице Милорада Крунића уигравају се за утакмице са Фарским Острвима, Португалом и Грузијом, који их чекају у периоду од 27. маја до 16. јуна. На почетку припрема на прозивци је било 13 играчица. Након завршетка сезона у Румунији и Француској, раду у Херцег Новом прикључиле су се Дијана Вуковић из Волунтарија и чланица Бордоа, Катарина Будрак.

Екипа ће бити комплетирана 18. маја, када ће се тренинзима прикључити примач сервиса италијанског Аситека, Данијела Џаковић. Николета Перовић, у договору са селектором Крунићем, пропустиће квалификације за Сребрну лигу због дугачке и напорне сезоне, као и због хроничних проблема са кољеном. Коректор Консолинија од сљедеће године поново ће бити у националном тиму.

Јуче  је репрезентацију у Спортском Центру Игало посјетио предсједник Одбојкашког савеза Црне Горе, Цветко Пајковић који је за РТХН казао да је задовољан виђеним.

– Ради се одлично. Репрезентација се комплетира, селектор Крунић са сарадницима појачава ритам рада. Репрезентативке имају све услове за рад. Поред добре сале, ту је и теретана. Позитивни рад са новим селектором који је почео прошлог љета наставља се у овој години. Увјерио сам се да је атмосфера одлична. Добро се ради и очекујем да резултати неће изостати. На нама из Савеза је да помогнемо да припреме протекну по плану – казао је први човјек црногорске одбојке.

У склопу припрема, одбојкашице Црне Горе одиграће двије пријатељске утакмице са селекцијом Босне и Херцеговине 20. и 21. маја у Зеници.

Прву утакмицу у квалификацијама за ЦЕВ Сребрну лигу Црна Гора игра на Фарским Острвима 27. маја, а посљедња утакмица је заказана за 16. јун са истим ривалом у Игалу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here