Рођенданско славље вртића на крилима маште

Малишани и васпитачице ЈПУ „Наша радост“ обиљежили су синоћ игром, пјесмом и глумом, Дан вртића и 46 година постојања у Дворани Парк.

Препуна Дворана Парк синоћ је била испуњена емоцијама јер су дјеца из пет васпитних јединица, из Игала, са Топле, Савине, Зеленике и Бијеле својим осмјесима, пјесмом, плесом и глумом, приредила предивно вече за памћење, казала је васпитачица Љиља Којчиновић.

-Главна тема наше приредбе је била емпатија да дјеца осјете другу дјецу да се воле, да се помажу. По томе смо бирали пјесме као што је “Не ругај се”, “Сви смо ми исти”… љубав је наравно присутна у свему томе, објашњава Којчиновић.

Према ријечима васпитачице Тонке Корањић циљ је био да представе родитељима дио онога што раде у вртићу.

-Рођендан нашег вртића смо обиљежили на један диван начин. Циљ је био и да представимо родитељима дјелић онога што радимо свакодневно у вртићу. Иначе, учествујемо у разним манифестацијама и радо се одазивамо и учествујемо, наводи Корањић.

Педагошко-психолошка служба је направила селекцију најбољих кореографија и рецитација које су уврштене у богат програм који је трајао скоро два сата, казала је директорица вртића Тамара Живановић.

-Прије свега морам да похвалим васитно образовни кадар, видјели сте да је све текло глатко и веома уиграно, моји комплименти њима, дјеца сама по себи то изведу на посебан начин. Сви смо вечерас били фасцинирани оним што су нам показали, рекла је Живановић.

Обновљен је и часопис „Наша радост“ који представља ретроспективу свега онога што су у вртићу радили у претходној години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here