Новљанке адут Јелене Шкеровић

Окупљањем у Подгорици Женска кошаркашка репрезентација Црне Горе почела је припреме за Еуробаскет, који ће од 15. до 25. јуна бити одржан у Словенији и Израелу.

Селектор Јелена Шкеровић је за седми узастопни наступ на првенству Европе позвала 17 играчица, међу којима су и четири дјевојке из Херцег Новог. На припрема су Јелена Пашић („Херцег Нови“), Јелена Вучетић („Kади ла Сеу“), Бојана Kовачевић („Kади ла Сеу“) и Драгана Живковић („Будућност“).

-Желимо да будемо здраве током овог заједничког рада, и да се што боље спремимо као екипа. Након тога желимо да прођемо групу са Шпанијом, Летонијом и Грчком, па да видимо што можемо касније. Надамо се да ћемо стићи до Словеније, прижељкује Бојана Kовачевић и наглашава да умора нема.
-Знали смо да нас чека Европско првенство, па смо по завршетку сезоне морале да се и физички и психички спремимо за то такмичење. Мислим да смо спремне, већ смо навикле на такав темпо, додала је Kовачевић, иза које је још једна успјешна сезона у шпанском првенству.

Поред Новљанки на припремама су: Милица Јовановић („Мишколц“), Божица Мујовић („Чајка“), Софија Живаљевић („Арка Гдиња“), Јелена Дубљевић („Мерсин“), Марија Лековић, Kсенија Шћепановић, Маја Биговић, Зорана Радоњић, Лана Вукчевић и Анастасија Дробњак („Будућност“), Милена Јакшић („Никшић“), Наташа Мек („Лублин“) и Таја Рејмер („Бешикташ“).

Припреме се одржавају у Подгорици, а до старта првенства имаће и девет провјера.

Прве утакмице Јована Пашић и остале кошаркашице имаће на Златибору 23. и 24. маја против Србије, 28. маја почињу Игре малих земаља на Малти на којима учествује репрезентација Црне Горе, а утакмице са Словенијом планиране су 8. и 9. јуна.
Групну фазу Европског првенства Црна Гора играће у Тел Авиву, а завршница је у Љубљани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here