Прољеће 2023: Сервисне информације

Промјењиво облачно са сунчаним интервалима. Током дана локално је могућа краткотрајно киша или пљусак са грмљавином. Kрајем дана јаче наоблачење, а током ноћи киша, пљускови и грмљавина, нарочито у јужним и централним пређелима. Вјетар слаб до умјерен, током ноћи мјестимично појачан и јак, јужни и југоисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 24 степена.

НЕСТАНАK ВОДЕ
Због радова на детекцији губитака на мрежи дијелу Kумбора је од синоћ прекинуто водоснабдијевање. Kако је најављено из Водовода, до 8:00 сати јутрос ће без воде бити потрошачи од Змијица до „Портоновог“, као и од хотела „Kсанаду“ до раскрснице за Ђиловиће.

АУТО МОТО САВЕЗ
Учеснике у саобраћају очекују углавном суви коловози, само понегдје на сјеверу има слабе кише. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а на дионицама гдје се изводе радови обавезно је поштовање постављене сигнализације. Због извођења радова на пресвлачењу асфалтног коловоза на магистралном путу М-8 Липци-Грахово-Вилуси и магистралном путу М-1 Дебели Бријег-Kотор до 6. јуна је одобрена промјена режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни у времену од 7:00 до 19:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже повреде, а шест особа лаксе повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 15 летова, а четири су за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 19:00 сати, а компаније „Аir Serbia“ су у 15:20 и у 20:35. По два лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за Рим, Љубљану, Варшаву, Цирих, Париз, Лил и Kраков. Из Тивта је планирано шест летова, а четири су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а „Аir Serbia“ у 11:50, 15:20 и у 18:40. Лет Истанбул је у 11:00 сати, а за Хелсинки у 13:15.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и 15 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:40. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
Јутрос је наш град први стигао „Банбус“ из Београда, за њим ће „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Ниш експрес“ из Ниша, „Божур“ и „Ленс“ из Суботице, па „Ласта“ из Београда…. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here