Додијељене награде на конкурсу Градске библиотеке и СМШ „Иван Горан Ковачић“

Градска библиотека и читаоница Херцег Нови додијелила је награде ученицима чији су радови, према оцјени жирија, били најбољи на конкурсу који ова установа у сарадњи са СМШ „Иван Горан Ковачић“ расписује сваке године поводом Сјетског дана књиге и ауторских права, који се обиљежава 23. априла.

Како за РТХН прича директорица Библиотеке, Јасна Маслан, средњошколци су писали на двије теме, поводом јубилеја 120 година од рођења Десанке Максимовић и 70 година од смрти Риста Ратковића.

Jaсна Маслан, директорица Градске библиотеке и читаонице

– Теме су биле инспиративне, а то су били стихови из стваралаштва двоје књижевника. На овогодишњем литерарном конкурсу учествовало је 27 кандидата, троје је награђено, док су три рада похваљена, а ученици су такође добили награде Билиотеке – наводи она.

Прва награда припала је Софији Вујичић, њен ментор био је проф. Љубо Љубсављевић, друга Владани Илић код истог ментора, док је трећа припала Ањи Гушић, чији је ментор била Данијела Гудељевић.

Похављени су радови Зорице Кнежевић и Ратка Скоча, чији је ментор била проф. Ана Мирјачић, као и рад Ђорђа Павловића, чија је менторка била проф. Данијела Гудељевић.

Конкурс, како наводи Маслан, увијек се организује у сарадњи СМШ „Иван Горан Ковачић“ и Градске библиотеке. Пракса је да једне године ученици пишу у просторијама Библиотеке, а награде добијају у школи, док су ове године радови су писани у свечаној сали СМШ, а награде су им додјељене у Библиотеци.

– Увијек је лијепа сарадња са менторима и директорицом школе. Ово је већ постало традиционално дружење и сарадња. Наравно, да нема дјеце која баштине ову нашу сарадњу, не би ни постојало, али видим да су они вриједни и заинтересовани – казала је Маслан.

Организатори конкурса задовољни су одзивом ученика на конкурс, а ове године на додјелу награда појавили су се и ученици првог разреда, који су имали жељу да наредне године учествују на конкурсу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here