Општинско такмичење у пружању прве помоћи у Недељи Црвеног крста

Данас се обиљежава Свјетски дан Црвеног крста и Црвеног полумјесеца. У Недељи Црвеног крста, од 8. до 15.маја, општинска организација Херцег Нови спроводиће низ редовних активности, а посебан акценат биће стављен на општинско такмичење у пружању прве помоћи које бити одржано у недељу 14.маја.

Према ријечима секретарке општинске организације Црвеног крста Милене Шћекић обиљежавање овог датума је прилика да се захвале волонтерима, али и колегама који дају допринос да би помогли људима којима је помоћ неопходна.

-За нас је сваки дан, Дан Црвеног крста и редовне активности су посвећене како младима, тако и старијим особама, али и особама са инвалидитетом, лицима у стању социјалне потребе, казала је Шћекић.

У Недељи Црвеног крста биће одржано општинско такмичење у пружању прве помоћи за подмладак и омладину, које претходних година због епидемије корона вируса није могло бити одржано.

-У категорији подмлатка такмиче се ученици основних школа, а омладине средњошколци. То ће бити наш централи догађај. Желимо да подигнемо свијест о значају пружања прве помоћи. Свакодневно смо свједоци да те основе у пружању прве помоћи могу спасити живот, казала је Шћекић.

Такмичење ће бити организована на Белависти. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here