У току исцртавање хоризонталне саобраћајне сигнализације и предсезонско уређење града

Секретаријат за комуналне дјелатности наставља са активностима на побољшању инфраструктуре, у оквиру којих је у току уређење хоризонталане саобраћајне сигнализације, као и хортикултурно уређење свих зелених површна.

Како наводи начелник Секретаријата за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић, до сада су урађене улице Пете црногорске бригаде, Мића Вавића, Орјенског батаљона, Николе Љубибратића.

Секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић

– Настављамо са радом, како пјешачких прелаза, тако и зауставних линија. У плану је да урадимо и неке такталне површине, сходно Закону о безбједности саобраћаја и новим правилницима. Видјећемо да обезбједимо, посебно у близини школа, означавање пјешачких прелаза, гдје би требало да поставимо на њима и „мачије очи“, како би били видљивији – најављује он.

Сеферовић информише да би посао требало да буде завршен за 10ак дана, а након сезоне, уколико не буде прије, биће уређена хоризонтална сигнализација на јадранској магистрали.

Паралелно са овом, у току су и друге активности на побољшању коумналне опремљености града.

– У договору са предузећима чији је оснивач Општина тренутно радимо на уређењу града. Комунално стамбено обавља уређење површина, Чистоћа коси путни појас, у току је и уређење шеталишта, тако да је веома живо у нашем Секретаријату и предузећима – наводи Сеферовић.

У току је, како је казао, и хортикултурно уређење зелених површина.

– Прије неколико дана у парку Боке била је акција компаније Сава осигурање, посађен је велики број биљака. Оно што ме радује је да су све на свом мјесту и одржава се на највећем могућем нивоу. Како смо уредили парк, тако је у плану и уређење кружног тока у Мељинама, али и да кренемо у сређивање свих осталих пјешачких острва са што више зеленила – казао је Сеферовић.

Истиче да у сарадњи са предузећима чији је оснивач Општина припрема за љетњу туристичку сезону протиче убрзаним темпом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here