Апел да ложење на отвореном грађани пријаве Служби заштите и спасавања  

Ватрогасна возила

Одлука о забрани ложења на отвореном простору ступа на снагу  1. јуна и биће на снази до 1.октобра. У Служби заштите и спасавања Општине Херцег Нови  ангажовани су на изради Плана активности, које су припрема за предстојећу љетњу сезону. 

Командир Службе заштите и спасавања Златко Ћировић увјерен је да су ватрогасци и спасиоци спремни за сезону. Приоритет је спровођење превентивних мјера на спрјечавању пожара:

– Тако ћемо, превасходно, превентивно да дјелујемо у наредном периоду. На позицијама, које смо препознали током претходних година, обезбиједићемо чуваре, који ће надгледати те површине, да се окосе  зелене површине, које су исто биле критичне. Припадници Службе ће испитати комплетну хидрантску мрежу на територији цијеле Општине, навео је Ћировић.   

Планом активности обухваћене су мјере у циљу унапређења капацитета Службе  и процјене смањења од ризика од пожара:

– Већ иде забрана коришћења годишњих одмора припадника Службе заштите и спасавања. Ватрогасна  опрема се провјерава и доводи у најбољи могући ред. Оно што је потребно биће надомјештено, већ у овом периоду  маја, припремамо се за сезону да буде што квалитетније и боље.

Из Службе заштите и спасавања апелују да грађани приликом чишћења имања буду одговорни и не доводе у опасност ни себе ни околину и  обавезни су да пријаве све активности ложења на отвореном.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here