МУП: Пронађено и одузето оружје у илегалном посједу грађана

Зграда ЦБ ХН

Службеници Управе полиције обавили су протекле седмице појачане контроле у циљу проналаска оружја у илегалном посједу грађана. У Херцег Новом  одузет је пиштољ марке ЦЗ 99, са 88 комада метака – важење дозволе је истекло те се  очекује  квалификација кривичног дјела од стране тужиоца. У овој општини одузет је и гасни пиштољ  марке Екол Тирол без дозволе, са 50 комада барутних метака, као и осам патрона пушчане муниције. У општини Тиват одузет је гасни пиштољ и четири пиштољска метка, саопштено је из МУП-а.

Службеници Одјељења безбједности Бар су одузели: два пиштоља (издата два прекршајна налога),  19 комада детонаторских каписли,  30 метара спорогорећег штапина, двије вјежбовне ( школске ) противтенковске мине, 14 комада муниције разног калибра  (поднесена кривична пријава против једног лица), три ручна сузавца, 25 комада пиштољске муниције. У општини Котор одузет је пистољ и пушка, као и седам метака пиштољске муниције.

У оквиру акције “Поштуј живот врати оружје” у Бару и Будви недавно су враћена два пиштоља.

 Подсјећамо,  као резултат ових активности на територији општине Никшић пронађено је и одузето више комада ватреног оружја, муниције и средстава посебне намјене. Никшићка полиција је синоћ, поступајући по наредби судије за истрагу, претресла стан и друге просторија које користи осамнаестогодишње лице из Никшића  и том приликом од оца овог лица одузела два пиштоља у илегалном посједу, као и ловачки карабин у илегалном посједу. Осим тога, одузето је и 245 комада муниције различите врсте и калибра, два празна пиштољска оквира и два оквира у којима се налазило 12 комада муниције, реденик са 50 комада пушчане муниције и један оптички нишан. Претресом на овој локацији пронађени су и одузети  топовски удар, три комада ручних димних бомби и једна флеш бомба, као и два иницијална упаљача.

Службеници Управе полиције ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима на овом плану.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here