Приређена Ноћ тврђава- дух средњег вијека дочаран на тврђави Форте Маре

Јединствена културно-туристичка манифестација, “Ноћ тврђава”, одржана је синоћ на тврђави Форте Маре. Костими, витезови, музика, гастро понуда дочарали су дух средњег вијека у којем су посјетиоци уживали.

Организатор манифестације је ЈУК Херцег фест, а идеја се, према ријечима Биљане Белушевић,  родила на конференцији у Шибенику.

-Ово први пут организујемо. Прошле године је први пут у региону организована Ноћ тврђава и одвијала се на 45 фотификација у три различите земље.  Ми смо жељели да кроз храну и музику представимо град на посебен начин. Ако ноћас будемо успјешни ово можда постане и традиција, казала је Белушевић.

Данило Бабовић из Херцег феста објашњава да су манифестацију припремили уз помоћ колега, пријатеља, суграђана и Гастро тима.

-Ово је један простор који свима може да буде на понос. Када је добра идеја све иде како треба. Имали смо кратак рок, али урадили смо што смо најбоље могли.  Мислим да осмјеси на лицу посјетилаца говоре да су доживјели нешто другачије, казао је Бабовић. 

Гастро тим припремио је рибу, месо, домаћи хлеб и све је било уклопљено као једна мала тржница, казао је  идејни творац и уредник кулинарског програма манифестације Драган Петровић,

-Риба је из нашег мора, имамо и суве смокве, домађи хлеб. Потрудили смо се да коријен традиције привучемо у садашње доба, казао је Петровић и захвалио Херцег фесту на позиву.

Манифестација je организована у склопу пројекта “Fortitude”, а  циљ је обогаћивање туристичке привреде и оживљавање утврђених локалитета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here