Међусобна координација Морског добра и служби комуналне полиције у приморским општинама

Сарадња Морског добра и служби комуналне полиције и инспекцијског надзора у протеклом периоду, идентификовање приоритета за наставак заједничког дјеловања, са циљем да се спријечи девастација простора, као и несметано одвија предстојећа туристичка сезона, биле су теме састанка у просторијама овог јавног предузећа.

Како је саопштено из Морског добра, састанку су присуствовали предсједник Управног одбора Јавног предузећа Блажо Рађеновић, помоћник директора Никола Рађеновић, представници Службе за контролу, руководилац Службе, Срђан Радић и координатор Службе, Ранко Стојановић, као и представници служби комуналне полиције и инспекцијског надзора из Херцег Новог, Тивта, Котора, Будве, Бара и Улциња.

Предсједник Управног одбора Јавног предузећа, Блажо Рађеновић је истакао задовољство у досадашњој сарадњи и тим поводом указао на конкретне предлоге како би се ефикасно одговорило на проблеме са којима се сусрећемо на терену.

– За наредни период договорена је међусобна координација, а све у циљу спровођења конкретних акција за унапријеђење простора. Тим поводом представници поменутих институција ће до 15. маја обићи терен у зони морског добра. Уколико се утврди да корисници не поступају у складу са уговореним обавезама, односно у складу са Условима за организацију купалишта, сносиће одређене законске последице који могу резултирати раскидом Уговора – наведено је у саопштењу.

Из Морског добра упозоравају да ће бити уклоњени сви они објекати у зони морског добра који на терену буду одступали, у односу на стање у техничкој документацији.

– Такође, један од проблема који је детектован је кретање домаћих животиња на путу, гдје ћемо заједнички преузети све неопходне кораке према Министарству пољопривреде и Влади Црне Горе и настојати да у даљој песрпективи створимо услове да се овај дугогодишњи проблем ријеши – поручују из Морског добра.

Као и до сада, циљ је да се поред наведених активности приступи спровођењу других акција у сарадњи са релевантним институцијама како би се допринело квалитету туристичке сезоне, а понајвише квалитету живота свих грађана и посјетиоца у приобалној зони.

1 COMMENT

  1. Dok komunlna policija reguliše saobraćaj u Baošićima jer je pukla centralna cijev za vodu kamioni Rada Ivoviča pored njih prevoze šut i zemlju na divlju deponiju Pod Kulinu ul.Druga Baošićka prema Crkvi…Niko ni da ih opomene….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here