Јавни позив за додјелу средстава кроз Програм за развој и промоцију занатства  

Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције позива заинтересоване занатлије да Министарству економског развоја и туризма поднесу пријаву за учешће у поступку додјеле средстава кроз Програм за развој и промоцију занатства за 2023. годину.

Овим Програмом омогућено је подстицање развоја црногорских заната пружањем финансијске подршке за набавку опреме и алата за обављање занатске дјелатности као и промотивних активности организације и учествовања на домаћим и међународним сајмовима и манифестацијама и израде промотивног материјала, саопштено је из локалне управе.

Право учешћа имају занатлије које су уписане у Регистар занатлија ЈУ Занатска комора или су пријављени органу локалне управе надлежном за послове привреде, чија је претежна дјелатност обављање једноставног или сложеног заната, у складу са Одлуком о утврђивању заната, дјелатности сличних занату и листе једноставних и сложених заната и који су регистровани у Централном регистру привредних субјеката у складу са Законом о привредним друштвима и Законом о рачуноводству.

Подношење пријава и пратеће документације обавља се коришћењем дигиталног сертификата путем онлајн платформе која се налази на сајту Владе Црне Горе.

Више детаља, као и Јавни позив налазе се на линку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here