Женска одбојкашка репрезентација Црне Горе на припремама у Игалу

Женска сениорска репрезентација Црне Горе у одбојци окупила се јуче у Игалу и почела припреме за репрезентативне обавезе. Милорад Крунић селектор репрезентације Црне Горе раније је позвао 17 играчица за наступ за наступ у ЦЕВ Сребрној Европској лиги 2023.

На припремама у Игалу су: Марија Шушић (Тент), Тијана Тврдишић (Херце Нови), Викториа Ђукић (Академија) (техничари); Невена Вукчевић (Партизан Ефбет), Симона Петрановић (Уб, Србија), Марија Тушевљак (Херцег Нови), Данијела Џаковић (Аситек, Италија) Лара Јововић (Морача) (примачи сервиса), Николета Перовић (Консолини, Италија), Дијана Вуковић (Волунтари 2005, Румунија) Мајда Чакар (Академија) (коректори); Сашка Ђуровић (Сан Рафаел, Француска), Мина Драговић (Јединство Стара Пазова, Србија) Катарина Будрак (Бордо, Француска), Теодора Ракочевић (Бања Лука Воллеy,Херцеговина) (средњи блокери), Мелиса Ценовић (Херцег Нови), Лана Лабовић (Херцег Нови) (либера). Играчице који имају обавезе у клубовима прикључиће се репрезентацији накнадно, на основу договора са Милорадом Крунићем

– Већина наших играчица се одазвала позиву. Пар њих имају своје обавезе у клубовима и постепено ће нам се прикључивати. Имамо три седмице рада и сматрам да ћемо се добро припремити за обавезе које су пред нама. У групној фази играмо са Фарским Острвима у гостима 27. маја, затим са Португалијом 31. маја. Прва утакмица на домаћем терену је 3. јуна са Грузијом у Подгорици па са истим ривалом у гостима, 10. јуна. Слиједе утакмице са Португалијом у Спортском центри Игало 14. јуна, а затим 16. јуна у Игалу  а Фарским Острвима. Очекујемо добре игре и повољне резултате, казао је Крунић.

Како је истакао, ово је тренутно најбољи могући састав и градиће стратегију за комплетну годину и ЦЕВ Сребрену Европску лигу.

 -Ово је изазовно такмичење за нас, а група је захтијевна. Морамо да будемо први или други да бисмо се пласирали на завршни турнир. Верујем да селекција за коју сам се одлучио има квалитет да оствари циљ, рекао је Крунић. 

Оптимиста је и коректор Мина Драговић која је изразила задовољство да понови рад са селектором Милорадом Крунићем.

– Направљен је доба играчки и резултатски помак прошлог љета. Савез је обезбиједио одличне услове. На нама је да покушамо урадити најбољи резултат у историји Црногорске репрезентативне кошарке када је женска селекција у питању. Поштујемо све ривале али сматрам да је Португал директни конкурент за повољан резултат. Наредних дана овдје у Херцег Новом ће се добро радити и сматрам да резултат неће изостати, јасна је Драговић.

Женска сениорска одбојкашка репрезентација Црне Горе играће у групи Б против селекција Португала, Грузије и Фарских Острва, док су у групи А селекције Аустрије, Естоније, Летоније и Сјеверне Македоније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here