Из локалне управе опоменули извођача, прва фаза радова на шеталишту у Игалу биће готова до 1. јуна

Извођач санације и реконструкције шеталишта у Игалу, компанија Брив, има рок до 1. јуна да приведе крају прву фазу радова, како је предвиђено и тендером. Из овог предузећа увјеравају да ће посао бити завршен према договореној динамици.

Како је за РТХН казао предсједник Општине Стеван Катић, извођачу је послато неколико ургенција због кашњења, јер су критике стизале на рачун локалне управе, која је све послове око овог пројекта на вријеме завршила.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Извођач је на почетку консолидације тог градилишта имао проблема, ми смо га озбиљно упозорили, чак и запријетили раскидом уговора, да се тај посао мора завршити на вријеме, јер је то најфреквентнији дио Херцег Новог, који мора спремно да дочека главну љетњу туристичку сезону – наводи он.

Катић објашњава да је посао компликован, те да су бројни проблеми пратили сам почетак радова.

– Преко 50 година у том дијелу радило се на један и други начин. Грађани који живе тамо нелегално су се прикључивали, велики је број инсталација, које нису заведене у катастру инсталација. Било је пуно проблема са нелегалним прикључцима. Велику неодговорност показали су и грађани који тамо живе, али слична је ситуација била и са привредним објектима. Све смо то узели као олакшавајући фактор – објашњава Катић.

Динамика радова, након опомена из локалне управе, данас је заводољавајућа, ангажован је велики број радника на градилишту, посао се обавља квалитетно, што потврђује и надзорни орган.

– Без обзира на све што се у међувремену догађало са извођачем и подизвођачима, сигурно је да ће та прва фаза радова бити готова у наредних мјесец, као што је и уговором предвиђено. Радови ће у октобру бити настављени, како би до наредне љетње сезоне имали комплетно урађено дионицу шеталишта у Игалу – истиче Катић.

Овај потез Обале Николе Ковачевића након санације и реконструкције имаће комплетно нову јавну расвјету, нове одводе за атмосферске падавине, а биће поплочан бехатон плочама.

2 COMMENTS

  1. посао се обавља квалитетно, што потврђује и надзорни орган. – Kad se gradilište betonira – mogu zboriti što ih volja. Naredne generacije će to ispaštati i plaćati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here