Јадран игра за трон у четвртак на Шкверу

Ватерполисти Јадрана побиједили су вечерас у Котору екипу Приморца 10:8 (2:3, 3:1, 3:2, 2:2) у другој утакмици финалне серије Првенства Црне Горе.  Послије убједљивог тријумфа на Шкверу и  вечерас Јадран је зналачком игром са изврсним голманом  Дарком Ђуровићем који је имао 15 одбрана, стигао  до друге побједе и прве меч утакмице за нову титулу. Одлучујућа, трећа утакмица за Јадран, игра се у четвртак од 19:30 на Шкверу.

Узбудљиво је било од самог почетка. Током првог полувремена виђена је добра утакмица са доста шанси и промашаја. Тек што је почела друга четвртинс, Рус Павел Калтурин је погодио за 3:3, затим је Лазар Вукићевић неправилно извео петерац, а  то је искористио тим Ранка Перовића да преко свог најбољег играча ове утакмице Филипа Гардашевића поведе 4:3. До полувремена, Јадран је преко Лазара Вукићевића и Василија Радовића преокренуо резултат на 5:4.

Настављена је неизвјесност и у наставку бокељског дербија  Ђорђије Станојевић је погодио за 5:5, Лазар Вукићевић за 6:5, Филип Гардашевић за 6:6, а Данило Радовић за 7:6. У самој завршници треће четвртине  стријелац је био  Јован Вујовић за 8:6.

Филип Гардашевић својим  петим голом  је смањио резултат на  7:8. Услиједило је  више обостраних грешака  а Василије Радовић је наговјестио у Котору  тријумф своје екипе резултатом 9:7. Приморац се није предавао, није искористио два напада, а тачку на ову уакмицу  ставио је Урош Вучуровић 10:7. Филип Гардашевић је смањио у самој завршници, али више домаћи састав није успио.

Стријелци за Јадран  су: Лазар Вукићевић три, Василије Радовић и Павел Калтурин по два, Данило Радовић, Урош Вучуровић и Јован Вујовић по један гол. Голове за Приморац постигли су: Филип Гардашевић пет, Петар Вујошевић, Срђан Јановић и Ђорђије Станојевић по један.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here