На Подима приређен Првомајски уранак

Традиционални Првомајски уранак на Подима, у организацији Мјесне заједнице, приређен је данас у Чиповини. Уз наступ КУД „Слога“, oрганизована су такмичења у традиционалним играма, као и финале у малом фудбалу.  

Предсједник Мјесне заједнице Јовица Мисинезовић задовољан је што су након епидемије организовали догађај у пуном капацитету.

-Чиповина је данас пуна, има доста младих. Позивам све наше суграђане да проведу дан у Чиповини. Биће организована и такмичења у бацању камена с рамена, скоку у даљ и вучи конопа, казао је Mисинезовић.

Организатор Стефан Кривокапић истиче да му је пуно срце што су успјели да организују манифестацију.

-Срећни смо када видимо пуну Чиповину. Моје прво учешће на овој манифестацији је било са 13 година 2015. године. Мој отац, стриц, кумови су дио овога преко 35 година, казао је Кривокапић.

У оквиру манифестације одиграна је и ревијална утакмица ветерана, а ветеран Недељко Капор истиче да од 1975. године памти такмичења на Подима.

-На овој манифестацији сјајних 80 година учествовало је и до 650 учесника .Ово је традиција коју немају приморски градови. У плану је да следеће године манифестацији покушамо вратити стари сјај да се окупе професори физичке културе и људи који су задужени за спорт, како би видјели стрељачке, атлетске, шаховске и друге спортове. Све што се у Херцег Новом спортом бавило , поготово фудбалом,  је играло на овом терену. И ово што се сада организује је изванредно , али мислим да би могло још боље уз подршку свих органа који воде рачуна о спорту, казао је Капор.

У финалу у малом фудбалу побиједила је екипа Мељине резултатом 4:3. Најбољи играч турнира је Виктор Љубишић из екипе Поди. Најбољи голман Лука Вуковић из екипе Поди.

Побједици у скоку у даљ је Мирко Смоловић, бацању камена с рамена Крсто Радовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here