ЦГО: Грађане брине раст вршњачког насиља

ЦГ пулс се, током априла, бавио и вршњачким насиљем, чији раст препознаје огромна већина грађана (77,6 одсто), а 94 одсто изражава велику или одређену бригу око ове појаве, док већина (53,6 одсто) сматра и да Влада Црне Горе не реагује адекватно на овај озбиљан проблем, саопштено је из ЦГО-а.

-Одговорност за раст вршњачког насиља се усмјерава ка бројним актерима – од родитеља, малољетних насилника, и образовних институција, преко медија и полиције, па до негативне друштвено-политичке климе, судова, Владе, тужилаштва, политичара, вјерских заједница. Препознавање одговорности различитих актера треба читати и као инструкцију ко све треба да се оснажи да би се овај проблем, који сви виде на готово идентичан начин, независно од демографских и других разлика у Црној Гори, сузбијао, саопштено је из ЦГО.

ЦГ пулс представља заједничку иницијативу ЦГО-а и ДАМАР-а, а од 2023. године, подржан је и кроз Core grant регионалног пројекта СМАРТ Балкан – Цивилно друштво за повезан Западни Балкан, који води Центар за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД) из БиХ, Центар за истраживања и јавне политике (ЦРПМ) из Сјеверне Македоније и Институт за демократију и медијацију (ИДМ) из Албаније, а финансијски га подржава Министарство вањских послова Краљевине Норвешке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here