Морско добро најавило контролу купалишта

Илустрација

Јавно предузеће за управљање морским добром до сада је склопило 110 уговора о закупу плажа а из тог предузећа подсјећају да купалишта морају бити стављена у функцију 1. маја.

Начелник службе за контролу Морског добра Срђан Радић каже за РТХН да су сви закупци дужни да закључе уговор са предузећем из Будве у којем су наведени услови за уређење купалишта.

-Наши службеници ће од 1.маја евидентирати стање на терену. Корисници који се не буду придржавали уговорних обавеза биће санкционисани у зависности да ли је у питању лакша или тежа повреда уговорних обавеза.

Уколико је закупац прекршио уговорну обавезу, како Радић објашњава, саставља се забиљешка и процесуира се даље инспекцијским органима како би се те неправилности отклониле.

-Оно што нам је битно за 1. мај је да купалишта буду стављена у функцију како би туристичка понуда изгледала атрактивно за туристе. Свака наша забиљешка са евидентираним неправилностима иде у Службу за уступање и управљање лукама Морског добра, који у зависности од прекршаја кориснику упућују опомену, казао је Радић.

Уколико у оквиру једне календарске године буду двије теже повреде уговорене обавезе, аутоматски долази до раскида уговора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here