Подршка промоцији и пласману органских производа

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде објавило је јавни позив за додјелу подршке промоцији и пласману органских производа, на који заинтересовани могу да се пријаве до 15. октобра.

Ријеч је о подршци предузећима која врше откуп домаћих органских производа и производа из прелазног периода, сертификованих у складу са Законом о органској производњи, и који их продају крајњим потрошачима.

Право на подршку могу остварити предузећа уписана у Централни регистар привредних субјеката (ЦРПС), која доставе одговарајућу документацију – доказ о вриједности и броју откупљених домаћих органских производа за период од 1. октобра прошле до 30. септембра ове године, а који откупљене производе продају крајњим потрошачима – маркетима, ресторанима, хотелима.

Подршка се остварује у односу на откупљену вриједност домаћих органских производа без пореза на додату вриједност (ПДВ) за продајни период који се рачуна од 1. октобра прошле до 30. септембра ове године.

Подршка се остварује у износу од 10 % од набављене вриједности без ПДВ-а за домаће сертификоване органске производе и производе из прелазног периода и 20 еура по сваком улистаном производу за наведени продајни период, a реализује се на крају инвестиције након административне контроле.

Образац и детаљније информације у вези са јавним позивом заинтересовани могу наћи на сајту Министарства.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here