УССЦГ обиљежава 1. мај протестном шетњом у Игалу

У циљу подршке колегама из Института „Др Симо Милошевић“, Унија слободних синдиката Црне Горе обиљежиће 1. мај – Међународни празник рада, мирном протестном шетњом у Игалу сутра са почетком у 12:00 сати.

Мјесто окупљања је плато испред друге фазе Института „Др Симо Милошевић“, одакле ће се кретати Јадранском магистралом, Дубровачком и улицама Сава Илића и Пете црногорске бригаде до раскрснице код “Ароме” у Игалу, гдје је планирано получасовно окупљање протестаната.

Циљ протестне шетње је обраћање и апел послодавцу, Министарству здравља, Министарству рада и социјалног старања, Министарству економског развоја и туризма, Фонду здравства и Општини Херцег Нови да предузму неопходне активности на плану очувања Института „Др Симо Милошевић“ Игало и очувања радног, економског и социјалног положаја запослених у Институту.

Том приликом биће упућен и апел надлежним институцијама у циљу заустављања даље антисиндикалне дискриминације чланова Независног синдиката полиције Црне Горе и заштите њихових радних и синдикалних права, као и друге првомајске поруке од значаја за свијет рада у Црној Гори, поручују из Уније слободних синдиката Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here