Првомајски уранак на Подима; 50 година турнира у малом фудбалу 

Сутра ће у парку Чиповина бити одржан традиционални Првомајски уранак, који вриједни активисти Мјесне заједнице Поди организују поводом Међународног празника рада још од 1965. године. 

Све је спремно за ову за ову спортско-забавну манифестацију, чији је најатрактивнији садржај  турнир у малом фудбалу који траје већ пет деценија, казао је за РТХН предсједник МЗ Поди Јовица Мисинезовић.

Јовица Мисинезовић, предсједник МЗ Поди

-Ове године обиљежавамо 50 година традиционалног турнира у малом фудбалу у Чиповини, уз учешће културно-умјетничког друштва “Слога”, а ту су и такмичења у бацању камена с рамена, скоку у даљ и вучи конопа. Након такмичења по групама, финале турнира у малом ће бити одиграно у понедељак, а прије тога ће бити и утакмица ветерана поводом 50 година традиционалног Првомајског уранка на Подима. Екипе су играле по систему “свак са сваким”, а након тога на испадање, да би се ипак у финалу сусреле двије најбоље. Kао и сваке године очекујемо да ће екипа “Поди” доћи до саме завршнице и побједити. Највијаче је сваке године све више. Мало нас је корона пореметила последње двије године, али надамо се да ћемо овога пута премашити број из 2019. године, поручио је Мисинезовић и позвао Новљане и госте нашег града да им се сутра придруже у Чиповини.

Никола Миловић, екипа „Поди 1“

Ова традиционална манифестација представља престижно такмичење за многе спортисте. Играч екипе “Поди 1” Никола Миловић нада се титули, мада ће борба бити неизвјесна.

-Имамо двије екипе – старија и млађа група. Ми смо млађа група. У екипи је наше друштво од малена, и сви навијају за нас. Биће тешко, али играмо добро и мислим да можемо догурати далеко и доћи до самог финала. Ово је један од старијих турнира у Црној Гори, који треба да траје, истакао је Миловић и поручио младима да се што више баве спортом.

Спортско забавни програм почиње у 10:00 сати, услиједиће ревијална утакмица ветерана, па најатрактивнији дио – финале турнира у малом фудбалу на коме се такмичи осам екипа. Програм манифестације Првомајски уранак на Подима, коју је подржала Општина Херцег Нови, потрајаће до 14:00 сати. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here