Приоритети у МЗ Зеленика – Кути; инфраструктура и уређење обале  

У Мјесној заједници Зеленика – Кути бројни су инфраструктурни проблеми у сусрет туристичкој сезони. Очекују да ће до љета средити парк бившег хотела Плажа Зеленика и дио обале.    

Предсједник Мјесне заједнице Зеленика – Кути Илија Ковачевић, гостујући у емисији Новско јутро, казао је да су се одужили радови на канализационој мрежи:

– Радовали смо се да бар један дио Зеленике ријеши проблем канализације од Џоровог моста до магистрале. Изабрана је дионица Улице Жупа Драчевица до магистралног пута. Већ мјесецима је раскопана улица и још увијек није познато, када ће радови бити завршени. Радови су почели половином фебруара и требали су да буду завршени средином марта. Уколико би се радови и наставили од Старог кина до магистрале, изнад насеља Батерија, гдје је много већа фреквенција, у сезони био би саобраћајни хаос, оцјењује Ковачевић.

Зеленика је значајан дио Општине Херцег Нови и требало би да се комплетно посвети пажња, сматра Ковачевић:

 – Зеленика је остала у једном запечку. Покренуте су разне иницијативе, везано за луку, уређење шеталишта, јер ми као да немамо обале. Имамо и најаве да ће се нешто у том дијелу радити, након састанка са представницима сарајевске Општине Центар. Постоји договор да Општина среди парк бившег хотела Плажа Зеленика. Ускоро ћемо имати састанак, на којем ће бити конкретизовано, које ће градске службе учествовати у активностима на уређењу парковске површине и тог дијела Зеленике, казао је Ковачевић.

Он је казао да су контактирали омладину, спортисте и културна удружења из ове Мјесне заједнице, како би помогли у уређењу обалног дијела Зеленике до туристичке сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here