Рапсодија Јадрана на Шкверу

Фото: ПВК Јадран/фб-илустрација

 Ватерполисти Јадрана оправдали су  улогу фаворита у првом мечу  финала Плеј офа  првенства Црне Горе. Вечерас на Шкверу побиједили су Приморац,  убједљивим резултатом 11:5 (3:2 ,3:0, 1:2,4:1)

Тријумф  изабраника  Петра Радановића није био изненађење, али очекивао се јачи отпор екипе из Котора. Резултат у првој четвртини био је у егалу. Приморац је на старту водио 2:1, а затим стао. Домаћи састав послије првог полувремена имао капитал од 5:2, па су Мартин Гардашевић и саиграчи могили да играју растерећено. Чак 16 минута Приморац није постигао гол   и  пораз  у Херцег Новом за тим  Ранка Перовића био је неминован.

Разлика у корист Јадрана би вјероватно била и већа да на голу Приморца није било  доброг Александра Краља. Сигуран је био и голман шампиона  Дарко Ђуровић који је одбранио више тешких лопти међу којим и петерац Марку Мршуљи.

Најбољи стријелац био је Ђуро Радовић 3, Данило  Радовић и Павел Калтурин постигли су  по 2, Јован Вујовић, Урош Вучуровић, Матија Сладовић и Данило Ступар по гол. За екипу Приморца Марко Мршуља два, Бојан Пауновић, Балша Вучковић и Срђан Јановић по гол.

Друга утакмица на програму је 1. маја  на базену “Зоран Гопчевић“ у Котору. Трећи сусрет игра се 4. маја  на Шкверу. Првак Црне Горе је екипа која прва постигне три побједе.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here