„Звуколика шума“- интеракција са дјецом и учење о основним музичким појмовима

Најмлађа новска публика синоћ у дворани „Парк“ уживала је у представи „Звуколика шума“ Театра „Пуна кућа“ из Загреба. И ХАПСић ће је био у знаку односа позоришта и музике, а дјеца су се упознала са основним музичким појмовима.

Умјетничка водитељица Тетра „Пуна кућа“ Светлана Патафта истиче да јако воли да дође у Херцег Нови и публика је дивна.

-Мислим да Херцег Нови води рачуна о развоју младе публике и дјеца су била прекрасна. Представа је увјек успјешна, јер дјеца воле интеракцију и трудимо се укључити их у извођење. Било је узбудљиво и надам се да ће маштати и о основним појмовима,  ритму, темпу и  мелодији, казала је Патафта.

Истакла је да је важно радити представе у које се укључују дјеца.

-По професији сам глумица, али и режирам. Све ми је више важно укључивати дјецу у процес рада и током извођења представе. Нова наша представа која говори о дјевојчици Ромкињи Кали, која иде кроз шуму тражећи пријатеље јер се са њом нико не жели играти, дјеца све вријеме с мном играју одређене ситуације и ликове. То је представа за мали број публике, али мислим да је јако важна јер када говоримо о тако једној важној теми прихваћања и поштовања различитости, онда је важно да то дјеца искуствено кроз игру и причу боље схвате и науче неке важне вриједности у животу, казала је Патафта.

Представа ће данас и сутра бити приказана у херцегновским вртићима Наша радост. У оквиру ХАПСић-а Светлана Патафта, одржаће радионицу за дјецу и родитеље „Породично разигравање“ данас у Института Игало у 18 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here