„Звуколика шума“ – ХАПСић на 28. ХАПС-у

И ХАПСић ће ове године бити у знаку односа позоришта и музике, те ће обрадовати најмлађу публику и то гостовањем Театра „Пуна кућа“ из Загреба. Представу „Звуколика шума“ у Дворани „Парк“ извешће вечерас 26. априла у 19 часова. Малишани узраста од 3 до 10 година ће овом приликом моћи да се упознају са основним музичким појмовима: звук, ритам, тон и мелодија, што ће им помоћи у њиховом потенцијалном самосталном музичком стваралаштву.

Инспирисана причом Луције Станојевић, у режији Светлане Патафта, ова интерактивна представа у којој публика заједно са извођачима производи музичке и ритмичке етиде, има за циљ на крају створити јединствени „оркестар“.

У представи играју Светлана Патафта, глумица и Петра Братковић, виолинисткиња. Музичка ауторка је Луција Станојевић, аутор загонетки Аљоша Вуковић, за сценографију је задужен Амир Синановић, а за фотографије Мирко Цветко.
Улазнице по цијени од 4 евра можете купити на благајни Дворане „Парк“.

Пуна кућа, независни театар из Загреба, није први пут на ХАПС-у, па њихову представу срдачно препоручујемо. Представа ће бити приказана у херцегновским вртићима Наша радост, у објектима у Игалу и на Топлој 27.04. (четвртак) потом на Савини и у Бијелој 28.04, а тога дана (петак) видјеће је и публика у Тивту.

Такође, Светлана Патафта, осим што је глумица која је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду, успјешан је драмски педагог, па нам је понудила радионицу за дјецу и родитеље „Породично разигравање“ која ће се одржати у оквиру пратећег програма ХАПСа. Радионица пружа могућност заједничке креације и ослобађање од традиционално дефинисаних улога у оквиру породице кроз драмску игру, причање прича, ликовни израз, плес и подстицајну музику. Мјесто одржавања Конгресна сала Института Игало, 27.04. (четвртак) 18 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here