Ученици ОШ „Милан Вуковић“ награђени на конкурсу Млади екорепортери

На конкурсу Млади екорепортери у конкуренцији видео радова за узраст од 14 до 19 година прво мјесто освојила је Марија Раичевић , а друго у конкуренцији еколошки чланак Стефан Анђелић, ученици Основне школе „Милан Вуковић“. Ментор професорица Бранка Риловић.

Проглашењем најбољих учесника, завршен је конкурс ”Млади екорепортери” који је, по шеснаести пут, организовала НВО „ЕКОМ” у склопу програма Фондације за еколошку едукацију (ФЕЕ).  Свечана додјела диплома најбољим екорепортерима организована је у Заводу за школство Црне Горе.

На конкурс је стигло преко 270 радова из 12 средњих и 18 основних школа. У припреми је учествовало око 290 ученика и 36 професора ментора. Након селекције, у конкуренцији за награде било је укупно: 26 текстова, 22 фото приче, 42 фотографије и 7 видео клипова. Одабраних 97 радова је почетком априла 2023. вредновао тринаестоточлани национални жири и одабрао најбоље у 12 тематских категорија.

Од 22. априла на веб страници Млади екорепортери могу се погледати одабрани радови овогодишње продукције, а он-лине гласање траје до 04. јуна (у поноћ), да би на Свјетски дан заштите животне средине били проглашени најбољи радови по мишљењу публике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here