НВО “Угоститељи Црне Горе”: Преко вибера до сезонског посла

НВО „Угоститељи Црне Горе“ позивају све заинтересоване држављане Црне Горе да се пријаве за сезонске послове на нашем приморју.

Туризам је главна привредна грана наше земље, а обзиром на то да се ове године очекује добра сезона већ сада је извјесно да ће нам фалити радне снаге.

НВО „Угоститељи Црне Горе“ оформили су вибер групу која броји више од 6.000 чланова, а у којој се објављују слободна радна мјеста. Позивамо све заинтересоване да се прикључе вибер групи, како би били у току са огласима за посао на нашем приморју. Преко наше вибер групе запослили више од 2.000 људи. Такође позивамо све студенте и средњоšколце који желе да зараде, да се пријаве и тако ријеше школарину за наредну годину. НЕ ОКЛИЈЕВАЈ, ПРИЈАВИ СЕ!

НВО “Угоститељи Црне Горе” апелује на Владу да на вријеме ријеши проблеме са којима се на прагу љетње сезоне суочавају туристички посленици. Сваки дан је битан уколико желимо добру сезону, бољу посјету и добру зараду, јер само тако можемо рачунати на нове рекорде када су у питању приходи од туризма.

Поздрављамо намјеру Владе да набави нове трајекте, јер схватамо да су и доносиоци одлука свјесни да у сезону не можемо ући са тренутним бројем пловила. Трајекти који тренутно оперишу не могу одговорити задатку, камоли током љетњих мјесеци, када се очекује велики прилив гостују и посјетилаца. Гужве, редови и чекања на трејект је слика која не смије више да се понови, посебно не у шпицу сезоне. Не занима нас политика, већ нам је главни циљ да ову сезону дочекамо што спреминије, јер сви смо свјесни колико добра посјета и добра сезона значе за економију и финансије Црне Горе.

С обзиром да још немамо повезаност ауто-путем, на добру посјету највише утиче и авио-конекције, посебно из држава чији грађани као дестинацију за љетњи одмор бирају управно Црну Гори.

Апелујемо на Владу да узме у разматрање моделе у циљу обезбјеђивања повољнијих карата преко државне авио компаније посебно према земљама региона, из којих нам долази највећи број гостију. Цијена авио карата је јако важан фактор приликом одабира дестинације за љетовања и вјерујемо да би ниже цијене допринијеле још већој посјети, чиме би Црна Гора постала конкурентнија туристичка дестинација.

Сигурни смо да нико у Црној Гори, како Влада, тако и туристички посленици не би волио да изгуби она традиционална тржишта, као што је тржиште Региона. Због тога би требало размислити о понуди која би подразумијевала цијену повратне карте од педесетак еура за тржиште Србије одакле годинама уназад имамо највише гостију. Такође, нужно је повећати број летова на релацији Београд-Подгорица као и Београд-Тиват. Треба нагласити да је ова дестинација најскупља у Европи, нпр. до Загреба, Будимпеште, Милана повратне карте су 30-50 еура. Тражимо укидање монопола на овој дестинацији јер са оваквом пословном политиком највише штете трпе грађани Србије и Црне Горе.

Вјерујемо да су пуни авиони у интересу како националне авио-компаније, тако и Владе, те да би увођење сезонских линија и прoмотивних цијане карата свима ишло у корист. Тиме би мултипликатор био много већи за пуњење буџета а наша дестинација много приступачнија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here