Поморски факултет Kотор организује радионицу “Развој паметних и зелених лука”

ФБ: Port of Kotor

 Поморски факултет Kотор Универзитета Црне Горе, у хотелу  Kатаро  у Kотору,   организују радионицу под називом: “Развој паметних и зелених лука”, у склопу пројекта  “ PrOmoting Resilient, Sustainable, and Smart Transport and logistic activities in the South Adriatic Area (PORTS PLUS) ” одобреног кроз позив капитализације за Интеррег ИПА  Италија – Албанија – Црна Гора 2014-2020 програм, на којем је Поморски факултет Kотор Универзитета Црне Горе партнерска институција. Радионица ће бити организована у четвртак, 27. априла.

Циљ овог догађаја је да се кроз презентације и дискусију укључе релевантне интересне групе из Црне Горе, Италије и Албаније које ће представити активности у домену поморског транспорта и логистике, рад јавних и приватних оператора превоза, а такође ће се елаборирати изазови који су утицали на поморску привреду током и након појаве КОВИД-19 пандемије и недавни ЕУ и међународни прописи који позивају на нови план раста чији је циљ трансформација ЕУ у карбон-фрее (carbon free) економију до 2050. године, саопштено је из Поморског факултета Котор Универзитета Црне Горе.

1 COMMENT

  1. Аха, фино … Да ли ћете се угледати на Венецију па избацити Крузере из залива?? Забранити угоститељима и којекаквим тајкунима да праве вјештачке плаже са шљунком по обали, итд.??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here