Пред Црном Гором успјешна сезона

Према подацима које локалне туристичке организације достављају Националној туристичкој организацији Црне Горе (НТОЦГ) у Црној Гори борави око 29.000 туриста, што је око 50 одсто више у односу на 2019.годину.

На основу досадашњих података и најава, пред Црном Гором је веома успјешна туристичка сезона, казала је представница организације Милена Вујовић за Медиа Биро.

-Оно што нас у овом тренутку посебно радује јесте добра попуњеност хотелских капацитета током априла, као и добре најаве за мај”, казала је она и додала да су то засигурно добри показатељи и успјешне предсезоне.

НТОЦГ је уложила напоре како би се Црна Гора позиционирала и као цјелогодишња дестинација, а у том погледу охрабрују и међународна истраживања попут истраживања ИТЦ, која показују да Европљани све више желе да путују ван главне сезоне.

-Да је пред Црном Гором успјешна љетња туристичка сезона мишљења су и хотелијери, истакла је Вујовић и казала да су најаве доста боље у односу на претходну годину, те да су поједини хотели већ попуњени за јун, јули и август мјесец.

-У Црној Гори тренутно су најбројнији туристи из региона, али запажен је и велики број туриста из Турске, Њемачке, Аустрије, Пољске и Чешке. Очекујемо велики број туриста из Казахстана, балтичких земаља, Египта и Скандинавије. То су тржишта са којима имамо добру авио повезаност”, поручила је Вујовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here