Донација КК „Приморје“ Основној школи на Топлој

Кошаркашки клуб“ Приморје“, a како би дјеца имала што квалитетније услове за наставу физичког васпитања, данас је  донираo професионалне кошаркашке лопте Основној школи „Дашо Павичић“.  Уз донацију са ученицима је одрaђен тренинг и шутирање тројки.  

Клуб активно ради на популаризацији кошарке, казао је предсједник клуба Жељко Рогановић.

-Акцију радимо већ годину. Донирамо лопте и друге спортске реквизите које смо добили од пријатеља клуба Горана Радоњића, директора француске кошаркашке федерације за међународне односе. Данас смо донирали три професионалне кошаркашке лопте, а у договору са наставницима физичког васпитања. Одиграли смо мали показни тренинг, шутирање тројки и мислим да је дјеци било интересантно, казао је Рогановић.

-Јако нам је важно да спорт буде препознат као нешто што је добро за дјецу, здравље и дружење. Афирмација спорта нам је јако важна, казала је в.д. директорa Основне школе „Дашо Павичић“ Босиљка Перуновић и захвалила на донацији.

У сарадњи са Основном школом Дашо Павичић, како је најавио Рогановић,  13. маја у Спортском центру Игало, биће организовано општинско такмичење основних школа у кошарци.

-То ће бити још један вид мотивације да se што више дјеце баве кошарком. Све екипе ће добити посебне дресове у бојама школе и надамо се правом  дјечијем празнику, казао је Рогановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here