Савјет за приватизацију: Држава да преузме имовину некадашње ХТП Бока, изнесен начелан став о приватизацији Института

Фото: Влада / Савјет за приватизацију

На  четвртој сједници  Савјета за приватизацију и капиталне пројекте Владе ЦГ донесена је Одлука о даљим активностима у вези статуса Уговора о продаји акција друштва ХТП “Бока” АД – Херцег Нови. Другом тачком дневног реда разматран је статус тендерског поступка за приватизацију друштва Институт др Симо Милошевић АД – Игало.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић који је присуствовао сједници, за РТХН је казао да је изнио став Општине да је  неопходно да се што прије ријеши статус запослених у некадашњој ХТП Бока:

 – Као прва тачка дневног реда била је приватизација ХТП Боке. С обзиром да је то дугогодишњи проблем за Херцег Нови, највише због запослених и свега што прави велики проблем – наш став је да се ургентно ријеши статус запослених и пензија, а са друге стране да се коначно ти објекти  ставе у функцију.   

Закључено је да се наредних дана формира радна група у чијем саставу ће бити  представници Владе, Синдиката и Општине Херцег Нови, заједно са ревизорском кућом, која ће одрадити комплетан налаз тренутног стања Вектра Боке.   

На основу одлуке Специјалног државног тужилаштва о забрани располагања имовином, ХТП Боке, слично као што је било и за Болницу Мељину, закључено је да ће у наредном периоду  приступити преузимању објеката Вектра Боке од стране државе,односно, Управе за имовину. По овом закону о имовини стеченој криминалом то је могуће. Дражава ће у наредном периоду до окончања поступка и рада комисије управљати свом имовином. 

Оно што је добро да се држава враћа у посјед, барем привремено, до коначног рјешења статуса Вектра Боке и одлуке Привредног суда, СДТ-а и стечаја, јер су то све нека питања које се требају ријешити, навео је Катић.    

Адвокат Зоран Лазаревић, такође, је присуствовао сједници Савјета  за приватизацију. Он је по питању приватизације Института др Симо Милошевић, казао да је након полемичне расправе, с обзиром на сложеност проблема у Институту, Савјет за приватизацију усвојио закључак, којим се начелно заузима став да је приватизација најбољи начин за рјешавање бројних проблема Института др Симо Милошевић.

Истовремено Савјет за приватизацију као и Тендерска комисија, који поступају у текућем процесу приватизације ће дефинитивни став донијети након што стигне понуда јединог понуђача, рекао је Лазаревић.

Сједницом Савјета за приватизацију предсједавао је премијер Дритан Абазовић.  

2 COMMENTS

  1. Zašto država da preuzme imovinu HTP Boka? Ima li ovdje iko normalan? Ovo je gore nego u doba DPS-a. Ovo je novska imovina, zemlja je oduzimana od novskih porodica, ili im je plaćana po niskim tarifama ili je kupovana novcem iz istih hotela od ostvarene dobiti. Hoteli su građeni novcem iz samodoprinosa radnika. Radnici su se odricali plata da bi se sve ovo gradilo. jesmo li stvarno samo ovce za šišanje ? ? ?

  2. Zna li neko je li Dritan primio Radmana na razgovor,ili Radman jos čeka.On bješe rekao da je on sve zavrsio sa Dritanom za hitnu finansijsku inekciju.Kad ono…..medjutim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here