ДПС Херцег Нови: Окончати агонију око реконструкције шеталишта у Игалу

Општински одбор ДПС-а Херцег Нови упутио је саопштење поводом реконструкције шеталишта у Игалу.

У Игалу је 20. јануара 2023. године почело извођење радова на реконструкцији овог дијела шеталишта односно на обали Николе Ковачевића. Прва фаза овог пројекта је дионица од Титове виле до почетка прве фазе Института „Др Симо Милошевић“. Према најавама које су се чуле на отварању радова ова дионица је требала бити завршена до 15. маја 2023. године односно до почетка љетне туристичке сезоне. Радове изводи фирма „Брив“ која је као најповољнија изабрана на тендеру, средства од 3,5 милиона еура обезбијеђена капиталним буџетом Владе Црне Горе и Уговором о реализацији подпрограма потписаним између тадашње Управе јавних радова и Општине Херцег Нови.

У свечаном тренутку започињања радова, предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, је истакао да се ради о једном од највећих и највриједнијих пројеката на изградњи комуналне инфраструктуре на које Игало чека више од 50 година. Предвиђена дионица прве фазе пројекта је раскопана, машине и радници су били у пуном капацитету, пролаз онемогућен. Но, веома брзо све је стало. Свима је јасно да од предвиђеног рока завршетка ове фазе пројекта, 15. мај, нема ништа. Власници објеката, пословних простора-бутика и угоститељских објеката јавно не исказују незадовољство. Али то итекако износе гости Института Игало и хотела Палмонбаy. Од лијепих слика овог дијела Игала које су им показивали када су одлучили да дођу, добили су неупотребљиво, блатњаво и прашњаво градилиште.

У најави је сједница СО Херцег Нови. Претпостављамо да ће једна од тачака бити и припрема туристичке сезоне. Биће занимљиво чути како се у сезону планира ући са овим проблемом уз већ хронични проблем канализационог колектора на ривијери. Неспособност локале власти да обезбиједи елементарне услове за успјешну туристичку сезону али и за свакодневни живот грађана је евидентна.

Пројектом реконструкције је најављена и друга фаза радова који би требало да почну 01.10.2023. године. Ако би и у ту фазу ушли на исти начин као и у ову, замолили би их да не раде ништа. Боље је чекати још 50 година него уништавати све што постоји. Какве ће све посљедице бити по пословање Инситута Игало и хотела ”Палмон беј” тек ћемо видјети. Ако грађани морају да трпе све посљедице неодговорне власти, гости не желе и неће.  Лијепо би било чути макар извињење одговорних у локалној самоуправи али на то нијесмо ни навикли.  Остаје нам само да трпимо и надамо се да ће се у блиској будућности окончати ова агонија са „највећим и највриједнијим пројектом комуналне инфраструктуре Игало, наводи се, између осталог, у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

2 COMMENTS

  1. Rekonstrukcija šetalište Igala je danas svojevrstan test inteligencije. Ko smatra da je stvar u redu, ili laže, ili je retardiran.

  2. Ne znam da li bi neko pristao da ga operiše hobi hirurg ili da leti putničkim avionom koji vozi neki hobi pilot. Imam utisak da su upravo takvima prepustili posao rekonstrukcije šetališta u Igalu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here